Sürdürülebilirlik Raporu

Sürdürülebilirlik Raporu

 

PETROYAĞ, ENDÜSTRİYEL YAĞ PAZARINDA TÜRKİYE’DE LİDER FİRMALAR ARASINDA YER ALMAKTADIR!

Petroyağ, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesine verdiği hizmetlerle, satışlarını 2023 yılında 50 bin tona kadar çıkarmıştır.

Petroyağ, EPDK’dan Madeni Yağ Lisansı'nı alan ilk firmalar arasında yer aldı. AR-GE yatırımlarını şirket politikası haline getiren Petroyağ, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki otomasyona bağlı, 50 bin ton üretim kapasiteli modern tesisinde, dünya standartlarına uygun üretim yapmaya devam ediyor.

255 tonla başlayan satışlarımız günümüzde 50 bin tonlara ulaştı. Gelecekte en büyük hedefimiz; ülkemizde sanayi alanında ilk sıraya gelmek, ihracatımızı inovatif ürünlerle artırarak, dünyada tanınmış bir marka olmak. Türkiye’nin lojistik avantajını kullanarak bölgesel ülkelerin de içinde olduğu bir alanda stratejik bir yabancı ortaklıkla büyümeyi hedefliyoruz.

Endüstriyel yağlarda %22’lik pazar payıyla sanayi kuruluşlarına yağlayıcılar konusunda satış, danışmanlık ve satış sonrası hizmetler.
Sanayinin ihtiyacı olan yeni ürünleri tespit ederek onlara yeni uygulama sahaları yaratan Petroyağ 1993 yılında %100 yerli sermaye ile kurulmuştur.

Petroyağ stratejisi “ekosistemi anlama” ve “kendi yeteneklerinin farkında olma” temelleri üzerine oturtmaktadır.

EKOSİSTEMİ ANLAMA

Petroyağ, paydaşlarının ve faaliyet gösterdiği pazardaki tüm aktörlerin içinde yer aldığı, küresel eğilimlerin etkisindeki ekosistemi anlama ve onunla uyum içinde davranma çabasındadır.

KÜRESEL EĞİLİMLER ANALİZİ

Kuruluşu etkileyen küresel eğilimler belirlenirken aşağıdaki adımlar izlenir:

  • Dünyada egemen olan küresel eğilimler
  • Bu eğilimlerden Petroyağ’ın içinde yer aldığı ekosistem(ler)i etkilemesi olası eğilimler
  • Bunların ekosistemde yol açacağı değişiklikler
  • Bu değişikliklerin fırsat ya da tehdit algıları
PAZAR ANALİZİ

Petroyağ, faaliyetlerini sürdürdüğü pazarları, söz konusu pazarların yapısını, dinamiklerini ve pazar alanındaki diğer aktörleri; aracılar, özel ilgi grupları, dağıtım kanalları, yeni girişimler, basın ve sosyal medya, mevzuat, insan kaynakları, vb. başlıklarda inceler.

PAYDAŞ ANALİZİ

Petroyağ, paydaş odaklı bir yönetim modeli benimsediğinden, stratejik bakışında temel paydaş beklentilerinin önemli bir yeri vardır. Petroyağ paydaşlarını şu şekilde sınıflandırır:

  • Müşteriler
  • Çalışanlar
  • İş ve yönetişim paydaşları
  • Toplum
  • İşbirlikleri ve tedarikçiler
 

KENDİ YETENEKLERİNİN FARKINDA OLMA

Petroyağ, stratejik bakış oluşturulurken, ekosistemi anlamanın önemi kadar, kendi yeteneklerinin farkında olmanın önemine de inanır. Petroyağ kendi yeteneklerinin farkında olmaya yönelik aşağıdaki analizleri gerçekleştirir.

KURUMSAL PERFORMANSIN ANALİZİ

Petroyağ, yaptığı dönemsel analizler ve yıllık özdeğerlendirme (olumlu - olumsuz eğilimlerin, başarılı - başarısız uygulamaların ve yaklaşımların belirlenmesi) ile hangi konularda güçlü hangi konularda gelişme gereksinimi olduğunu ortaya koyar.

KURUM KÜLTÜRÜ

Petroyağ, kültür çalışmalarını hedeflediği kültüre ulaşma yolunda sürdürmektedir. “Double S Cube” kurum kültürü modelinin benimsendiği çalışmalar kapsamında:

  • Kurum Kültürü Ölçümleri (2 yılda bir)
  • Kültürel Dönüşüm Aksiyonları
  • Değerlerin Güçlendirilmesi Çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
KÜRESEL EĞİLİMLER ANALİZİ

Petroyağ, kendisine rekabetçi üstünlük sağlayan ve müşteriye özel değer olarak yansıyan becerilerini şu şekilde belirlemiştir:

  • Ürün Uzmanlığı
  • Sektör Bilgisi
  • Müşteriye Özel Çözüm
 
 

2022 yılında yeni yönetim yapısı ile yeni bir yönetim komitesi oluşturulmuştur. Yönetim Kurulu'nda 4 aile üyesi ve en az 3 bağımsız üye bulunmaktadır.

Kurumsal yönetişim ve performans yönetim süreci çerçevesindeki aktiviteler

Kurumsal Karne'nin hazırlanması
1
Kurumsal Karne performansının izlenmesi
2
Yetkilendirmenin Yönetimi
3
Yönetimin Gözden Geçirilmesi
4
Yönetim Kurulu İlkelerinin belirlenmesi
5
İç Denetim faaliyetlerinin yönetimi
6
 
 
 
Petroyağ, EFQM Modeli'ni 2020 yılından başlayarak, bir yönetim metodolojisi olarak benimsemiştir.

EFQM Birleşmiş Milletler hedeflerinin gerçekleşmesinde kuruluşların üstlendikleri sorumlulukların farkındadır ve bu amaçla Birleşmiş Milletler hedefleri EFQM Modeli'nin şekillendirilmesinde yardımcı olmuştur.

  • BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)
  • BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (UNSDG)

EFQM Modeli'ni kullanan tüm kuruluşlardan, yasal sorumlulukları ile sınırlı olmaksızın, “Küresel İlkeler Sözleşmesi” ve “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nın özüne saygı göstereceği ve bu doğrultuda hareket edeceği varsayılmakta ve beklenmektedir.

Petroyağ, her yıl sonu gerçekleştirdiği özdeğerlendirme ve bunun sonucunda ortaya çıkan gelişim alanlarına yönelik aksiyonların gerçekleştirilmesi döngüsüyle EFQM yolculuğunu sürdürmektedir.

 

Sanayinin geleceğine yön verecek
bitkisel bazlı ve sürdürülebilir bir oyun planı.

Proil geleceğin ürünlerini bugünden sunma vizyonu ile sanayinin geleceğine yön verecek olan bitkisel bazlı, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler olan oleo kimyasal alternatifler sunuyor. Biyoteknoloji alanında yenilikçi çözümler üretmek amacı ile kurulan Coral firmamız ise, yeni yatırımlar ve özellikle AR-GE yatırımları ve innovatif ürünleri ile büyüyor

Müşteri sayılarımızın çok yüksek olmasından dolayı, satış performansımızın daha sürdürülebilir olması adına bayilerimizin oyuna daha fazla dahil olmasını önemli buluyoruz. Var olan bayilerimizle satışlarımızı artırmak ve aynı disiplinde çalışacak yeni bayiliklerle iş birlikleri kurmayı hedefliyoruz.

 
 

Petroyağ, insanların yaşam standardına katkıda bulunmak için sürdürülebilir kalkınmanın önemini vurgulayan bir strateji izler.

Petroyağ, sürdürülebilirlik çalışmalarında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (BMSKA) odaklanabilmek için iki ayrı olgudan yararlanmaktadır.

7 ERİŞİLEBİLİR
VE TEMİZ ENERJİ
13 İKLİM
EYLEMİ
15 KARASAL
YAŞAM
14 SUDAKİ
YAŞAM

Daha çeşitli ve temiz gezegen

İcra Kurulu tüm sürdürülebilirlik amaçları içinden “Nasıl bir dünya?” soru ve hedefini benimseyerek “çevre” ile ilgili amaçlara odaklanma kararı verdi.

9 YENİLİKÇİLİK,
SANAYİ VE ALTYAPI
4 NİTELİKLİ
EĞİTİM

Kesintisiz üretim için yenilikçi ve küresel çözümler

Petroyağ, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangisine odaklanılacağına yönelik olarak Eylül 2022’de bir önceliklendirme testi (materiality assessment) ile müşterileri, tedarikçileri ve çalışanlarının görüşlerine başvurdu. Bu değerlendirme sonucunda önümüzdeki dönem için “Nitelikli Eğitim” ve ‘Yenilikçilik’ odaklanılacak amaçlar olarak seçildi.

 
 

Şirketin projeleri ve operasyonları, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen sürdürülebilir kalkınma hedeflerini göz önünde bulundurarak tasarlanır ve uygulanır. Amacımız, tüm boyutlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için çalışarak, insanların refahına katkıda bulunmaktır.

1 ERİŞİLEBİLİR
VE TEMİZ ENERJİ
2 AÇLIĞA
SON
3SAĞLIKLI VE
KALİTELİ YAŞAM
4 NİTELİKLİ
EĞİTİM
5CİNSİYET
EŞİTÇİLİĞİ
6TEMİZ SU VE
SANİTASYON
7ERİŞİLEBİLİR
VE TEMİZ ENERJİ
8İNSANA YAKIŞIR
İŞ VE EKONOMİK
BÜYÜME
9SANAYİ
YENİLİKÇİLİK
VE ALTYAPI
10EŞİTSİZLİKLERİN
AZALTILMASI
11SÜRDÜRÜLEBİLİR
ŞEHİRLER VE
TOPLULUKLAR
12SORUMLU ÜRETİM
VE TÜKETİM
13İKLİM
EYLEMİ
14SUDAKİ
YAŞAM
15KARASAL
YAŞAM
16ADALET BARIŞ VE
GÜÇLÜ KURUMLAR
17AMAÇLAR İÇİN
ORTAKLIKLAR
18
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN
KÜRESEL AMAÇLAR
 
 

Operasyonel sürdürülebilirlik faaliyetlerimizde hedefimiz atık yönetimi ile çevre kirliliğini önlemek, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında emisyonlarımızı azaltmak, enerji ve su yönetimi gibi çevresel sorumluluk konularında verimliliğimizi artırmaktır.

Doğal kaynakları koruma, enerjinin etkin ve verimli kullanımı, insana ve çevreye saygılı olma, atıkları azaltma, geri dönüşüm oranını artırma ile ilgili taahhütlerimizi içeren politikamız 2007 yılında kurduğumuz entegre yönetim sistemi ile devam etmektedir.

Üretim faaliyetleri esnasında meydana gelebilecek kaza veya acil durumlarda çevresel zararları minimuma indirecek önlemleri çevre risk analizimizde her yıl gözden geçirmekteyiz.

Çevre Yönetim Sistemi ve Çevresel Sorumluluk kapsamlarında yasal yükümlülüklere uygunluğumuz periyodik olarak takip edilmektedir

sustainability
 
 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE
GÖNÜLDEN DESTEK

5627 No’lu Enerji Verimliliği Kanunu ve Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik gereğince 1.000 TEP ve üzeri enerji tüketimi olan kuruluşların enerji yöneticisi bulundurma ve enerji etüdü yaptırma zorunluluğu bulunurken, tüm tüketimlerimiz 100 TEP olmasına rağmen enerji verimliliğinin artırılması ana hedef olarak benimsenmiştir.

Devamını Gör
 
 

ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİMİZİN
EN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ ATIK
YÖNETİMİ KONUSUDUR.

 

Firmamız bünyesinde oluşan atık türleri; tehlikeli atıklar, laboratuvar atıkları, ambalaj atıkları, kimyasal atıklardır ve bunların tümü geçici atıklardır. Oluşan atıklar depolama alanlarımızda biriktirilmektedir. Biriktirilen atıklar yetkili bertaraf firmaları aracılığı ile bertaraf edilmektedir. Her yıl mart ayının sonunda ambalaj atıkları beyanı ve tehlikeli atık beyanları firmamız tarafından yapılmaktadır. 3. taraf ve yasal otoritelerin denetimleri ile yasal yükümlülüklerin devamlılığı sağlanmaktadır.

Petroyağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan, atık yönetimi konusunda çevre, insan sağlığı ve kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetmeliği şartlarını sağlayarak Sıfır Atık Belgesi almıştır.

Petroyağ 2020 yılında 283,827 kg,
2021 yılında ise 303,503 kg atığı lisanslı
firmalara göndererek, Entegre Çevre
Bilgi Sistemi üzerinden Çevre Şehircilik
Bakanlığına bildirim yapmıştır.
2021 303,503 kg
2020 283,812 kg
 
 

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Sera Gazı emisyonlarımızı izleme ve ölçme kararı aldık. İlk Sera Gazı emisyon hesaplamamızı Kapsam

  1. Doğrudan Sera Gazı Emisyonları ve Kapsam
  2. Dolaylı Sera Gazı Emisyonları olarak 2020 temel yıl alınarak gerçekleştirdik.
Enerji tüketimiyle ilişkili operasyonel CO2 emisyonları

Metrik ton cinsinden

KAPSAM 1 KDoğrudan
Sera Gazı Emisyonları
191,5257 tCO2 109,8530 tCO2
KAPSAM 2 KDoğrudan
Sera Gazı Emisyonları
274,401864 tCO2 279,6907 tCO2
KAPSAM 3 Tedarik zincirinden ve satış aktivitelerinden
kaynaklanan emisyonlar
- -
TOPLAM:     389,5437 tCO2

İlk hesaplanan yıl olması sebebi ile temel yıl 2020 olarak seçilmiştir.

Tedarik zincirinden ve satış aktivitelerinden kaynaklanan emisyonlar veri yetersizliği nedeni ile hesaplanamamıştır. Biyojenik emisyonlar bulunmamaktadır.

 
 

Damla Damla Su Tüketimi

Su Tüketimi
Su tüketimi 2021 yılında 2018 yılına göre
yaklaşık %40 oranında azalmıştır.

Faaliyetlerimiz sırasında prosesin herhangi bir aşamasında su kullanımı olmadığından firmamızda atıksu oluşumu yoktur. Üretim faaliyetlerimizi su yönetimi konusunda çevreye duyarlılıkla yerine getirmekteyiz.

2018
4631 m2
2019
4041 m2
2020
3149 m2
2021
3313 m2
 
 

Çevre duyarlılığı
AR-GE merkezimizin
birincil stratejisidir.

Dünya standartlarında teknoloji ve ürün geliştirme çalışmalarının yürütüldüğü Petroyağ AR-GE Merkezinde hedef; yaratıcı ve buluş niteliği içeren, rekabetçi, müşteri tatmini sağlayan, kullanımı kolay, çevre dostu ürünler geliştirmektir. Yapılan AR-GE yatırımları ile yeni pazarlara ulaşmak, teknolojik açıdan üst düzey kabiliyetlere sahip global bir şirket olmak öncelikli amacımızdır. İç ve dış pazarda müşterilerinin istediği kaliteli ve hızlı üretim kabiliyeti ile piyasaya kaliteli ürün sunarak sektör içerisindeki dinamiği artırmak yine hedeflerimiz arasındadır

Firmamız mevcut reçete ve sistemimizde kullandığımız temel katkı kimyasallarını da sentezleyerek yüksek katma değerli ürünler geliştirmeyi ve dışa bağımlılığı azaltarak ülkemize katma değer sağlamayı planlamaktadır. Kendi ürünlerimizi kendi katkılarımız ile üreterek hem maliyet hem de kalite avantajı ile sektörel anlamda lider konuma gelmeyi planlamaktayız.

Açık inovasyon yaklaşımı da stratejilerimiz arasında yer almakta olup, hem ulusal hem de uluslararası firmalar, üniversiteler ve araştırma enstitüleri ile ortak çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda Macaristan ikili iş birliği kapsamında sürdürdüğümüz uluslararası projemiz, Bornova Veteriner Enstitüsü ile ortak çalışmalarımız ve akademik danışmanlarımız ile devam eden çalışmalarımız örnek olarak verilebilir.

 
 
petroyağ arge

AR-GE Merkezi

Lisansüstü eğitimli kadrosu ve akademik iş birlikleri ile kuvvetlenen AR-GE merkezimiz, alternatif ve tercihen doğal kaynaklı, düşük maliyetli hammaddelerin kullanımıyla projeler geliştirmekte, projelerinden elde ettiği ürünleri ve sağladığı maliyet avantajını hizmet verdiği çeşitli sektörlere kazandırmaktadır.

Devamını Gör
 
 

Yeşil AR-GE

Tamamen doğal kaynaklarden elde edilen hammaddelere değer katarak endüstrinin hizmetine sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler sunmaktayız

Petroyağ faaliyet gösterdiği endüstriyel yağlayıcılar alanında var olan ürün gamına alternatif doğal kaynaklardan elde edilen ürünler sunubilmek için, bünyesinde Proil’i kurmuştur. Bitkisel ve hayvansal kaynaklı yağlar ve yağ kaynaklı oleo kimyasal ürünler geçmişte ve günümüzde kimya endüstrisinin en önemli yenilenebilir hammaddesi olmuştur. Yeni ürün konseptlerinde performans, ürün güvenliği ve ürün ekonomisi kriterleri eşit derecede öneme sahiptir

Birçok alanda petrol kökenli hammaddeler ile üretilen ve ithal edilen ürünlere alternatif ürün ve hizmet sunmayı kendine ilke edinmiş olan Proil çalışmalarına hızla devam etmektedir. Tübitak projeleri, ikili iş birlikleri başta olmak üzere, bu çalışmalar kapsamında ülkemizde üretilmeyen oleo esterlerin üretimi konusunda altyapı çalışmalarını hızlandırmıştır.

 
 

Doğal kaynakları daha etkin biçimde kullanmamızı sağlayan çevre ve enerji politikamız
sayesinde doğa dostu uygulamalarımızı sürekli geliştirmeye devam ediyoruz

Daha iyi bir gelecek için, yenilikçi buluşlar geliştiriyor,
sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapıyoruz

1

Daha iyi bir gelecek için, yenilikçi buluşlar geliştiriyor, sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapıyoruz

2

Gönüllülük esasına bağlı olan ISO 50001 kapsamında tüm tesisin takip sistemleri için analizör yatırımları sağladık. Bu şekilde tüketimlerimizi analiz ederek daha verimli üretim ve düşük tüketimler için efor harcıyoruz.

3

Üretim tesisimizde çevre ve ISG açısından önemli teknolojileri kullanarak emisyon miktarlarını düşürmek adına havalandırma sistemlerimize yatırım sağladık.

4

Dijitalleşme kapsamında yaptığımız yatırımlar ile kâğıtsız çalışma prensibi ile kâğıt kullanımını minimize ederek çevreye karşı duyarlılığımızı koruyoruz.

 
 

Dijital Dönüşüm Süreçleri

2021 ve 2022 yıllarından strateji çalıştay çıktısı olarak departman yöneticilerimizin görüşlerini aldık ve DijitalDönüşüm projelerimizi başlattık.

M-Files QMS kütüphanemiz ile birlikte önceliğin Kalite Departmanı tarafından başlatılması gerektiğini düşünmekteyiz. Aynı zamanda, kullanılmakta olan yazılımda yaşanan eski arşivlerin silinmesinden kaynaklı problemlerin yaşanmaması için tüm süreçlerimizin hızlı bir şekilde M-Files’a aktarılması önceliğimizdir. İçeride yer alan gerekli iş akışlarının tasarlanması için gerekli tüm çalışmalar tarafımızdan tamamlanmıştır

 
 

Bilgi Güvenliği

2017 yılında ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi standartları baz alınarak Bilgi Güvenliği Sistemi kuruldu ve sistem belgelendirilmesi sağlandı.

Petroyağ, bu süreç içinde birçok teknik altyapı iyileştirme ve güvenlik projeleri gerçekleştirerek, bilgi teknolojileri sistemlerini sürekli geliştirmiş ve bilgi güvenliğini en etkin şekilde korumak için gerekli teknik önlemler almıştır.

Ayrıca en yeni ve güncel teknolojileri de mevcut sistemine adapte ederek altyapısını en etkin şekilde koruma sağlayacak, performanslı, güvenli ve stabil hale getirmiştir

 

Sosyal Sorumluluk
ve İnsan Hakları

Sosyal sorumluluk başlığı altında çevre, sağlık ve toplumsal gelişim gibi farklı alanlarda çalışmalar yürütmekteyiz.

Her zaman anlık gelişmelere de duyarlı bir sosyal sorumluluk komitesi oluşturarak önemli konularda aktif roller almaktayız. Sosyal sorumluluk, iş kültürümüzün temel bir unsuru ve gelecekte de bu değerleri koruma ve ilerletme üzerine çabamızı sürdüreceğiz.

Petroyağ olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve tüm yasa ve düzenlemelere uyumlu şekilde hareket etmeye; ülkemizin taraf olduğu uluslararası beyanname, ilke, sözleşme ve prensipleri benimseyerek çalışanlarımızın tüm haklarını gözetmeye uygun ortam hazırlandı ve uygulandı.

Şirketimiz kurulduğundan beri insan hakları uygulamalarına göstermiş olduğumuz hassasiyet sayesinde insan hakları ihlalleri ya da ayrımcılık konularında şikâyet alınmadı.

 
 

ARTAN KADIN GÜCÜ

2019 yılında kadın çalışan sayısının artırılması kararlaştırılmış ve yıllar içinde çalışanların cinsiyet dağılımı dengelenmeye başlamıştır. Ayrıca sosyo-ekonomik koşullara rağmen çalışanlarına sahip çıkan ve her ne olursa olsun kalabalıklaşmaya devam eden bir aile yapısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Cinsiyet Dağılımı
% 0 Kadın Çalışan
 
% 0 Erkek Çalışan
 
Çalışan Dağılımı
% 0 Saha Çalışanı
 
% 0 Ofis Çalışanı
 
Büyüme

Şirketimizde çalışan sayısı 2019 yıl kapanışında 77 iken 2020 yılında bu sayı 86, 2021 yılında 99, 2022 yıl sonu itibariyle ise 113 olarak şekillenmiştir.

  2019 2020 2021 2022
Büyüme Oranları        
Çalışan Sayısı 77 86 99 113
Büyüme Sayısı   %11,7 %15,1 %14,1
       
Turnover        
Turnover %6,49 %4,65 %8,08 %6,2
       
Kıdem        
Kıdem 9,12 8,37 7,32 6,18
 
 

SERTİFİKA VE BELGELER

ISO 9001:2015
KALİTE YÖNETİM
SİSTEM BELGESİ
ISO 14001:2015
ÇEVRE YÖNETİM
SİSTEM BELGESİ
ISO 45001:2018
İŞ SAĞLIĞI VE
GÜVENLİĞİ
SİSTEM BELGESİ
ISO 27001:2013
BİLGİ GÜVENLİĞİ
YÖNETİM
SİSTEM BELGESİ
ISO 10001:2018
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
YÖNETİM
SİSTEM BELGESİ
ISO 17025
LABORATUVAR
AKREDİTASYON
BELGESİ
ISO 50001:2018
ENERJİ YÖNETİM
SİSTEM BELGESİ
 
SIFIR ATIK
BELGESİ
 
YETKİLENDİRİLMİŞ
YÜKÜMLÜ STATÜ
BELGESİ

ÖDÜLLER

2017
SEKTÖREL
PERFORMANS
ÖDÜLÜ
2020
SEKTÖREL
PERFORMANS
ÖDÜLÜ
2020
BEST MANAGED
EN İYİ YÖNETİLEN
ŞİRKET ÖDÜLÜ
2019
BRITISH SAFETY
COUNCIL
ULUSLARARASI
İŞ SAĞLIĞI VE
GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ
2021
SEKTÖREL
PERFORMANS
ÖDÜLÜ